کمردرد نشانه چیست ؟ هر آنچه که کمردرد را به وجود می آورد، بشناسیم!
کمر درد یک مشکل بسیار رایج است و بسیاری از ما را، در طول زندگی، تحت تأثیر قرار می دهد. خوشبختانه در اکثر موارد درد در ناحیه کمر، یک مشکل جدی نیست و فقط در اثر کشیدگی عضله یا رباط، ایجاد شده است. برخلاف تصور عموم مردم، در هنگام درگیری با کمردرد ،نباید بی تحرک بمانید و تا حد امکان، فعالیت های روزانه خود را انجام دهید. تحرک و ورزش باعث درد کمر شما نمی شود ، حتی اگر در ابتدا کمی درد و ناراحتی احساس کنید.
در این مقاله تمام علت هایی که منشا کمردرد است را، مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

تمام علت های ممکن برای کمر درد
کمر انسان از ساختار پیچیده ای از عضلات ، رباط ها ، تاندون ها ، دیسک ها و استخوان ها تشکیل شده است. همه ی این اعضا، با هم کار می کنند؛ تا بدن را پشتیبانی کنند و ما قادر به حرکت باشیم.
کمردرد ممکن است به ستون فقرات کمری استخوانی ، دیسک های بین مهره ها ، رباط های اطراف ستون فقرات و دیسک ها ، نخاع و اعصاب ، عضلات کمر ، اندام های داخلی شکم و لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد. در ادامه تمام علت ها را با جزئیات مورد بررسی قرار داده ایم.
- اسپاسم یا کشیدگی عضله یا رباط: تکرار وزنه برداری سنگین یا یک حرکت ناخوشایند ناگهانی، می تواند عضلات پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. اگر از نظر جسمی ضعیف هستید ، فشار مداوم به پشت می تواند باعث اسپاسم عضلانی دردناک شود.
- دیسک های برآمده یا پاره شده: دیسک ها به عنوان بالشتک بین مهره ها، در ستون فقرات شما عمل می کنند. مواد نرم داخل دیسک می تواند برآمدگی یا پارگی داشته و روی عصب فشار وارد کند. در نتیجه درد در کمر را به وجود می آورد.
- آرتروز: آرتروز می تواند کمر را تحت تأثیر قرار دهد. آرتروز می تواند در مفاصل باسن ، کمر و جاهای دیگر مشکل ایجاد کند. در برخی موارد ، آرتروز در ستون فقرات می تواند منجر به تنگ شدن فضای اطراف نخاع شود ، شرایطی که تنگی نخاع نامیده می شود.
- پوکی استخوان: در پوکی استخوان، استخوان ها از جمله مهره های ستون فقرات ، شکننده می شوند. در صورت شکننده شدن ، مهره های ستون فقرات شما می تواند دچار شکستگی های دردناکی شود.
- سیاتیک: در سیاتیک یک درد شدید و تیزی از طریق باسن و از پشت ساق پا عبور می کند ، که در اثر فشار برآمدگی دیسک یا فتق بر روی عصب ایجاد می شود.
- انحنای غیرطبیعی ستون فقرات: اگر ستون فقرات به روشی غیرمعمول خم شود ، کمر درد ایجاد می شود. به عنوان مثال اسکولیوز ، که در آن ستون فقرات به پهلو خم می شود.
- مشکلات کلیوی: سنگ کلیه یا عفونت کلیه نیز، می تواند باعث کمردرد شود.
- طرز نشستن: استفاده از حالت نشسته بسیار خمیده در هنگام استفاده از رایانه یا موقعیت دیگر، در دراز مدت می تواند منجر به افزایش مشکلات کمر و شانه شود.
- درد در قسمت فوقانی کمر می تواند به دلیل اختلالات آئورت ، تومورهای قفسه سینه یا التهاب ستون فقرات باشد.
کمردرد همچنین می تواند ناشی از برخی فعالیت های روزمره یا وضعیت بد بدن باشد. مثالها عبارتند از:
- پیچش ناگهانی کمر.
- تنش عضلانی.
- به طور ناخوشایند یا برای مدت طولانی خم شدن.
- هل دادن ، کشیدن ، بلند کردن یا حمل وسایل سنگین.
- ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، حتی وقتی که قوز نکرده اید.
- کشیدن گردن به جلو ، مانند هنگام رانندگی یا استفاده از کامپیوتر.
- خوابیدن روی تشکی که از بدن پشتیبانی نمی کند و ستون فقرات را صاف نگه می دارد.

علل های دیگر، که فرد را دچار درد درناحیه کمر می کند
برخی از شرایط پزشکی نیز، می توانند به کمردرد منجر شوند.
- سندرم Cauda equina: سندروم cauda دسته ای از ریشه های عصب نخاعی است که از انتهای تحتانی نخاع بوجود می آیند. علائم آن شامل درد مبهم در کمر وبالای باسن و همچنین بی حسی در باسن ، اندام تناسلی و ران است. برخی اوقات اختلالات عملکرد روده و مثانه هم وجود دارد.
- سرطان ستون فقرات: تومور در ستون فقرات به یک عصب فشار آورده و در نتیجه کمر درد ایجاد می کند.
- عفونت ستون فقرات: تب و یک ناحیه حساس و دردناک در کمر، می تواند به دلیل عفونت ستون فقرات باشد.
- سایر عفونت ها: بیماری التهابی لگن ، مثانه یا عفونت های کلیه هم، ممکن است منجر به کمردرد شود.
- اختلالات خواب: در افرادی که دارای اختلالات خواب هستند ، در مقایسه با دیگران ، احتمال کمردرد بیشتر است.
- زونا: عفونتی که می تواند اعصاب را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به کمردرد شود. این بستگی به این دارد که کدام اعصاب تحت تأثیر قرار می گیرند.
عوامل خطری که احتمال دچارشدن به کمردرد را، افزایش می دهد
هر کسی حتی کودکان و نوجوانان می تواند به کمر درد مبتلا شود. عوامل زیر، شما را در معرض خطر ابتلا به کمر درد قرار دهد:
- بارداری
- سبک زندگی بی تحرک
- آمادگی جسمانی ضعیف
- سن بالا: کمر درد با افزایش سن بیشتر از ۳۰ یا ۴۰ سالگی شروع می شود.
- چاقی و اضافه وزن
- سیگار کشیدن: افراد سیگاری میزان کمردرد را افزایش داده اند. زیرا سیگار کشیدن باعث سرفه بیشتر می شود که می تواند منجر به فتق دیسک کمر شود. سیگار کشیدن همچنین می تواند جریان خون در ستون فقرات را کاهش داده و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.
- فعالیتهای شغلی یا ورزش بدنی شدید ، به خصوص اگر اشتباه انجام شده باشد.
- عوامل ژنتیکی
- عدم ورزش
- بیماریها مانند برخی از انواع آرتروز و سرطان
- لیفتینگ نامناسب
- شرایط روانی: به نظر می رسد افراد دارای افسردگی و اضطراب خطر کمردرد را، بیشتر دارند.
چه هنگام بابت کمر درد، به پزشک مراجعه کنیم؟
درد در ناحیه کمر، اغلب بدون درمان برطرف می شود؛ اما اگر با هر یک ازموارد زیر ایجاد شود ، باید به پزشک مراجعه کنید:
- کاهش وزن
- تب
- التهاب یا تورم در پشت.
- درد مداوم کمر که با استراحت تسکین نمی یلبد
- درد پایین پاها
- دردی که به زیر زانو می رسد.
- درد ناشی از آسیب دیدگی یا سقوط
- بی اختیاری ادرار
- مشکل ادرار کردن
- بی اختیاری مدفوع ، یا از دست دادن کنترل حرکات روده
- بی حسی در اطراف دستگاه تناسلی
- بی حسی در اطراف مقعد
- بی حسی در اطراف باسن
درد مزمن یا حاد؟
کمر درد به دو نوع طبقه بندی می شود:
- درد حاد ناگهانی شروع می شود و تا ۶ هفته ادامه دارد.
- درد مزمن یا طولانی مدت در مدت طولانی تری ایجاد می شود ، بیش از ۳ ماه طول می کشد و باعث مشکلات مداوم می شود.

چگونه از داشتن کمردرد، جلوگیری کنیم؟
با بهبود وضعیت جسمی و یادگیری و تمرین مکانیک مناسب بدن ، می توانید از کمردرد یا شدت آن، جلوگیری کنید. برای سالم و قوی نگه داشتن کمر، نکات زیر را اجرا کنید:
- ورزش: ورزش منظم به تقویت قدرت بدن و کنترل وزن کمک می کند. فعالیت های هوازی با هدایت و تأثیر کم، می توانند سلامت کمر را بدون فشار آوردن و لرزش پشت تقویت کنند. قبل از شروع هر برنامه ورزشی ، با یک متخصص صحبت کنید. پیاده روی و شنا انتخاب های خوبی هستند.
- قدرت و انعطاف پذیری عضلات را ایجاد کنید. تمرینات عضلات شکم و پشت ، که هسته شما را تقویت می کنند ، به حالت دهی این عضلات کمک می کنند؛ تا آنها مانند یک کرست طبیعی برای پشت شما کار کنند.
- وزن سالم داشته باشید. اضافه وزن عضلات کمر را از بین می برد. اگر اضافه وزن دارید ، کم کردن آن، می تواند از کمردرد جلوگیری کند.
- سیگار کشیدن را ترک کنید. سیگار کشیدن خطر کمردرد را افزایش می دهد. این خطر با افزایش تعداد سیگارهای کشیده شده در روز افزایش می یابد ، بنابراین ترک سیگار به کاهش این خطر کمک کند.
- از حرکاتی که کمرتان را می چرخاند یا خسته می کند خودداری کنید. از بدن خود به درستی استفاده کنید.
- هوشمندانه بایستید. وضعیت لگن خنثی را حفظ کنید. اگر باید مدت طولانی بایستید ، یک پا را روی یک پایه پایین قرار دهید تا مقداری از بار را از کمرتان بردارید.
- هوشمندانه بنشینید. یک صندلی با پشتیبانی مناسب از کمر ، بازوها و پایه چرخان انتخاب کنید. قرار دادن بالش یا حوله رول در قسمت کوچک پشت می تواند منحنی طبیعی آن را حفظ کند. زانوها و پهلوها را سطح خود نگه دارید. موقعیت خود را مرتباً ، حداقل هر نیم ساعت تغییر دهید.
- هوشمندانه بلند شوید. در صورت امکان از برداشتن وسایل سنگین پرهیز کنید ، اما اگر باید چیز سنگینی را بلند کنید ، بگذارید پاها کار خود را انجام دهند. پشت خود را صاف نگه دارید، بدون چرخاندن و فقط از زانو خم شوید. بار را نزدیک به بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین یا ناجور است ، از یک فرد دیگر کمک بخواهید.
- رژیم غذایی: اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D در بر داشته باشد ، زیرا این مواد برای سلامت استخوان مورد نیاز است. یک رژیم غذایی سالم به کنترل وزن بدن نیز کمک می کند.
- کفش: کفش های تخت فشار کمتری به پشت وارد می کند.
- رانندگی: داشتن پشتیبانی مناسب از پشت بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که آینه ها به درستی قرار گرفته اند و نیازی به پیچاندن کمر نیست. پدال ها باید کاملاً جلوی پای شما باشند. اگر در یک سفر طولانی هستید ، استراحت های زیادی داشته باشید. از ماشین پیاده شوید و دور بزنید.
- تختخواب: باید تشکی داشته باشید که ستون فقرات را صاف نگه دارد و در عین حال وزن شانه ها و باسن را تحمل کند. از بالشی که گردن شما را به زاویه شیب دار وادارد، استفاده نکنید.
درمان های کمر درد
کمر درد معمولاً با استراحت و درمان های خانگی برطرف می شود ، اما گاهی اوقات درمان پزشکی لازم است.
- درمان های خانگی
داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) ، معمولاً داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) ، مانند ایبوپروفن ، می توانند ناراحتی را تسکین می دهند. استفاده از کمپرس گرم یا یخ در ناحیه دردناک نیز درد را کاهش می دهد.
استراحت در اثر فعالیت شدید می تواند کمک کند ، اما حرکت در اطراف باعث سفتی ، کاهش درد و جلوگیری از ضعف عضلات می شود.
- درمان پزشکی
اگر درمان های خانگی کمردرد را تسکین نمی دهد ، پزشک دارو یا فیزیوتراپی یا هر دو باهم را، تجویز می کند.
دیدگاه کاربران