جدیدترین روش های درمان دیسک کمر، برای بهبودی سریع تر
دیسک کمر می تواند روی اعصاب ستون فقرات شما فشار وارد کند و باعث درد ، ضعف و بی حسی گردن ، کمر ، بازوها و پاها شود. بعضی اوقات این علائم، می توانند به قدری شدید باشند، که زندگی شما را مختل کنند. معمولا در بیشتر اوقات ، مشکلات موجود در دیسک فتق شما طی چند هفته، به خودی خود بهبود می یابد. در غیر اینصورت ، یک یا چند مورد از روش های درمانی استفاده می شود؛ تا بیمار احساس بهبودی داشته باشد.
در این مقاله تمام روش های درمانی، که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد را، مورد بررسی قرار داده ایم. با ما همراه باشید.

جدیدترین روش های درمان دیسک کمر
هدف اصلی درمان در تمامی روش ها، کمک به تسکین درد کمر و سایر علائم ناشی از دیسک کمر می باشد. برای دستیابی به این هدف ، باید برنامه درمانی هر بیمار، بر اساس منبع درد ، شدت درد و علائم خاصی که بیمار نشان می دهد ، انجام شود. روش های درمانی عبارت اند از:
درمان های غیر جراحی
- مراقبت از خود: در بیشتر موارد ، درد ناشی از دیسک کمر طی چند روز بهبود می یابد و طی ۴ تا ۶ هفته کاملا برطرف می شود. محدود کردن فعالیت و گذاشتن کمپرس های یخ یا گرم به بهبودی شما کمک می کند.
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند آسپیرین ، ناپروکسن (Aleve ، Naprosyn) و ایبوپروفن (Motrin ، Nuprin Advil) که برای کاهش التهاب و تسکین درد استفاده می شود.
- مسکن ها مانند استامینوفن (تایلنول) می توانند درد را تسکین دهند اما اثرات ضد التهابی NSAID ها را، ندارند. استفاده طولانی مدت از داروهای ضد درد و NSAID می تواند باعث زخم معده و همچنین مشکلات کلیوی و کبدی شود.
- داروهای شل کننده عضلات ، مانند متوکاربامول (روباکسین) ، کاریزوپروادول (سوما) و سیکلوبنزاپرین (فلکسریل) برای کنترل اسپاسم عضلات و شل کردن عضلات تجویز می شوند.
- برای کاهش تورم و التهاب اعصاب، استروئید تجویز شود. آنها به صورت خوراکی، در یک دوز کم مصرف، در طی یک دوره پنج روزه مصرف می شوند. مزیت این دارو، این است که تسکین درد را تقریبا بلافاصله، در طی ۲۴ ساعت انجام می دهد.
- تزریق استروئید: این روش تحت فلوئوروسکوپی با اشعه ایکس انجام می شود. شامل تزریق کورتیکواستروئیدها و یک عامل بی حس کننده، در فضای اپیدورال ستون فقرات است. حدود ۵۰٪ بیماران پس از تزریق اپیدورال، احساس تسکین می کنند ، اگرچه نتایج به طور موقت است. برای دستیابی به اثر کامل ، باید تزریق های مکرر انجام شود. مدت زمان تسکین درد برای هر فرد، متفاوت است . اصولا تزریقات همراه با یک فیزیوتراپی و یا یک برنامه تمرینی خانگی انجام می شود.
- فیزیوتراپی: هدف از فیزیوتراپی، کمک به شما در بازگشت سریع فعالیت های روزانه و جلوگیری از آسیب مجدد است. فیزیوتراپیست ها به شما در مورد نحوه صحیح وضعیت بدن ، بلند کردن و راه رفتن راهنمایی می کنند و برای تقویت عضلات کمر ، پا و معده بیمار، انجام حرکاتی را، تجویز می کنند. همچنین بیمار را تشویق به کشش و افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و پاها می کنند. ورزش های تقویت کننده عناصر اصلی در درمان هستند.
- سایر درمان ها: گاهی اوقات طب سوزنی ، طب فشاری ، تغییرات تغذیه ای، مدیتیشن و بازخورد زیستی، در کنترل درد و بهبود سلامت کلی مفید تاثیر قابل توجه ای دارند.

درمان های جراحی
اگر علائم شما با درمان های غیر جراحی به طور قابل توجهی بهبود نیابد، فرایند جراحی برای دیسک کمر ، که دیسککتومی نامیده می شود ، تجویز می شود. برخی اوقات، در صورت مشاهده علائم آسیب عصبی مانند ضعف یا از دست دادن احساس در پاها نیز، جراحی توصیه می شود.
جراحی میکروسکوپی
جراح یک برش ۱ یا ۲ اینچی در وسط کمر شما ایجاد می کند. برای رسیدن به دیسک آسیب دیده ، ماهیچه های ستون فقرات کالبد شکافی شده و به طرف دیگر حرکت داده می شوند تا مهره آسیب دیده، در معرض دید قرار بگیرد. بخشی از استخوان برداشته می شود تا ریشه عصب و دیسک در معرض دید قرار گیرد. سپس، بخشی از دیسک پاره شده که عصب نخاعی شما را لمس می کند ، با استفاده از ابزارهای ویژه، با دقت برداشته می شود. حدود ۸۰-۸۵٪ بیماران با موفقیت، از علائم دیسککتومی بهبود می یابند و تقریباً طی ۶ هفته بعد از جراحی، قادر به بازگشت به کار عادی خود هستند.
میکروآندوسکوپیک حداقل تهاجمی
جراح یک برش کوچک در پشت ایجاد می کند. در این روش از لوله های کوچکی به نام گشادکننده با توانایی افزایش قطر برای بزرگ شدن یک تونل به مهره، استفاده می شود. سپس، بخشی از استخوان برداشته می شود تا ریشه عصب و دیسک، در معرض دید قرار گیرد. جراح از آندوسکوپ یا میکروسکوپ برای از بین بردن پارگی دیسک استفاده می کند. این روش نسبتا، آسیب کمتری به عضله وارد می کند.
آزمایشات بالینی
آزمایشات بالینی مطالعات تحقیقی است. در آن درمان های جدید از جمله داروها ، روش تشخیص ها ، و روش های درمانی در افراد آزمایش می شود تا از ایمن بودن و موثر بودن آنها مطمئن شوند. همیشه تحقیقاتی برای بهبود استاندارد مراقبت های پزشکی در حال انجام است.
بهبود
معمولا کمردرد همه افراد را در دوره ای از زندگی، درگیر می کند و معمولاً طی ۶ هفته برطرف می شود. نگرش مثبت ذهنی ، داشتن فعالیت منظم و ورزش ، همه از عناصر بسیار مهم بهبود هستند. حتما از انجام فعالیت هایی که درد شما را، تشدید می کند خودداری کنید اما به هیچ وجه بی تحرک نباشید.
چگونه از دچار شدن به دیسک کمر جلوگیری کنیم؟
با انجام فعالیت های زیر، می توان از اکثر کمردرد ها جلوگیری کرد.
- حالت خوب در هنگام نشستن ، ایستادن ، حرکت و خوابیدن
- برنامه ورزشی مناسب برای تقویت عضلات ضعیف شکم و جلوگیری از آسیب دیدگی مجدد.
- وزن سالم و توده بدن بدون چربی.
- نگرش مثبت و مدیریت استرس.
- خودداری از سیگار کشیدن.
دیدگاه کاربران