علائم خاموش تومور مغزی که باید به آن توجه کنید؟
کلمه تومور مغزی میتواند برای همه ترسناک باشد. تومور مغزی مجموعهای از سلولهای غیر قابل کنترل و رشد غیر طبیعی در مغز است. تومور مغزی میتواند باعث فشار بر مغز شود. این وضعیت ممکن است زندگی را تهدید کند. تومورهای اولیه مغزی از سلولهای متعددی که مغز و سیستم عصبی مرکزی را تشکیل میدهند، تشکیل میشوند. شایعترین تومورهای مغزی بزرگسالان، گلیوما هستند که نوعی تومور آستروسیتیک هستند. این تومور از آستروسیتها همراه با انواع دیگر سلولهای گلیال تشکیل میشود، این سلولها به حفظ سلامت اعصاب کمک میکنند. یکی دیگر از شایعترین انواع تومورهای مغزی بزرگسالان، تومور مننژیال است. این تومورها در مننژها که لایه نازک بافتی است که نخاع و مغز را میپوشاند، شکل میگیرند. در این مقاله ۸ علائم خاموش تومور مغزی را معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.

نشانههای خاموش تومور مغزی
تشنج:
بروز تشنج به ویژه در بیمارانی که سابقه پزشکی تشنج یا صرع ندارند، یکی از علائم تومور مغزی است. تقریباً یک سوم بیماران مبتلا به تومور مغزی قبل از تشخیص تومور، تشنج را تجربه میکنند. تشنج میتواند باعث حرکات غیر طبیعی شدید در بدن بیمار و همینطور از دست دادن هوشیاری شود. به غیر از این، تشنج میتواند باعث خیره شدن طولانی مدت همراه با اختلال بینایی مانند چشمک زدن در نور شود.
زوال شناختی:
تومور مغزی همچنین میتواند بر سرعت پردازش مغز تأثیر بگذارد. اگر انجام وظایف اولیه بیش از حد معمول طول بکشد، مشورت با پزشک توصیه میشود. اختلال در قدرت تمرکز و از دست دادن حافظه میتواند علائم مهمی از تومور مغزی باشد.
مشکلات شنوایی:
همچنین تومورهای مغزی میتوانند قدرت شنوایی فرد را مختل کنند. برخی از اختلالات غیر معمول که یک فرد تجربه میکند شامل کاهش شنوایی و احساس زنگ در گوش است.
سردرد:
همه سردردها نشانه تومور مغزی نیستند. سردردهای مداوم که به هیچ درمانی واکنش نشان نمیدهند مانند داروهای بدون نسخه، بهترین شاخص تومور مغزی هستند. همچنین سردردهایی که معمولاً صبح شدیدتر از بعد از ظهر هستند و با استفراغ یا حالت تهوع، دوبینی، بی حسی یا ضعف همراه هستند نیز نشان دهنده تومور مغزی است.
ضعف:
اگر فردی تومور مغزی داشته باشد، پای راست یا چپ یا بازوی او ممکن است مانند گذشته حرکت نکند. همچنین ممکن است شخص در راه رفتن همراه با ضعف ماهیچهها و از دست دادن مکرر تعادل، دچار دست و پا چلفتی شود.
مشکلات گفتاری:
در افراد مبتلا به تومور مغزی، تأخیر در گفتار مشاهده میشود. به عنوان مثال مشکل در نامگذاری اجسام، لکنت زبان یا مشکل در درک آنچه دیگران میگویند برخی از علائم خاموش تومور مغزی هستند.
از دست دادن بینایی:
افرادی که این علامت را تجربه میکنند ممکن است اصلاً آگاه نباشند که از دست دادن بینایی یکی از علائم خاموش تومور مغزی است. آنها ممکن است حتی به دلیل ضعف بینایی در کیفیت بینایی خود تفاوت احساس نکنند. این علامت به عنوان همیانوپسی بیت مورال شناخته میشود.
ناباروری:
مغز تقریباً همه چیز را در بدن کنترل میکند، از جمله تولید هورمونها. این کار را با استفاده از یک غده معروف به نام غده هیپوفیز انجام میدهد. غده هیپوفیز یک ساختار به اندازه نخود دارد و در قاعده مغز قرار گرفته است. تومورهایی که بر غده هیپوفیز تأثیر میگذارند، بسته به شرایط میتوانند باعث ترشح بیش از حد هورمون یا بسیار کم هورمون شوند. شایعترین تومور هیپوفیز، پرولاکتینوما، اغلب باعث تولید غیرطبیعی شیر مادر به نام گالاکتوره میشود.
تغییرات شخصیتی:
همچنین ممکن است افراد تغییراتی در شخصیت خود تجربه کنند. ممکن است فرد بیشتر تحریک یا عصبانی شود و عصبانیت خود را بدون مانع بروز دهند. تومور مغزی حتی میتواند طبیعت بدن را نیز تغییر دهد. علائم دیگر تومور مغزی شامل حساسیت شدید نسبت به گرما یا سرما، تغییر درک چشایی، چاقی و لرزش دست است. با در نظر گرفتن همه این عوامل، پزشک میتواند تعیین کند که درمان تومور مغزی چه مدت بعد از تشخیص باید شروع شود. تشخیص به موقع و همچنین درمان مناسب تومور مغزی میتواند به نفع بیمار باشد و پیشرفت به سوی زندگی بدون تومور را سریعتر کند.

کاهش خطر ابتلا به تومور مغزی
هیچ راهی برای جلوگیری از سرطان مغز وجود ندارد، اما میتوانید خطر ابتلا به آن را در موارد زیر کاهش دهید:
- از قرار گرفتن در معرض آفت کشها و حشره کشها خودداری کنید.
- اجتناب از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطان زا.
- از کشیدن سیگار خودداری کنید.
- از قرار گرفتن غیر ضروری در معرض اشعه خودداری کنید.
سرطان مغز چگونه درمان میشود؟
درمانهای متعددی برای سرطان مغز وجود دارد. درمان سرطان اولیه مغز با درمان سرطانهایی که از سایر نقاط متاستاز ایجاد کردهاند متفاوت خواهد بود. بسته به نوع، اندازه و محل تومور مغزی فرد ممکن است یک یا چند درمان دریافت کند. درمانها عبارتنداز:
عمل جراحی
جراحی رایجترین درمان سرطان مغز است. گاهی اوقات، تنها قسمتی از تومور میتواند به دلیل موقعیت آن برداشته شود. در برخی موارد، تومور در ناحیهای حساس یا غیرقابل دسترسی از مغز قرار دارد و جراحی برای برداشتن آن نمیتواند انجام شود. این نوع تومورها غیر قابل جراحی نامیده میشوند.
شیمی درمانی و پرتودرمانی
ممکن است داروهای شیمی درمانی برای از بین بردن سلولهای سرطانی در مغز و کوچک شدن تومور به فرد داده شود. داروهای شیمی درمانی ممکن است به صورت خوراکی یا داخل وریدی تجویز شود. پرتودرمانی ممکن است برای از بین بردن بافت تومور یا سلولهای سرطانی که با جراحی قابل برداشتن نیستند توصیه شود. این کار با امواج پرانرژی مانند اشعه ایکس انجام میشود.
داروهای بیولوژیکی
پزشک ممکن است برای تقویت، هدایت یا بازیابی دفاع طبیعی بدن در برابر تومور، داروهای بیولوژیکی تجویز کند. به عنوان مثال، دارو bevacizumab برای جلوگیری از رشد رگهای خونی که تومور را تأمین میکنند، کار میکند.
آزمایشات بالینی
در موارد پیشرفته سرطان مغز که به درمان پاسخ نمیدهد، ممکن است از درمانها و داروهای کارآزمایی بالینی استفاده شود. اینها درمانهایی هستند که هنوز در مرحله آزمایش هستند.
توانبخشی
اگر سرطان باعث آسیب در مغز شده است که بر توانایی صحبت کردن، نیاز به درمان توانبخشی دارد. توانبخشی شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی و سایر روشهای درمانی است که میتواند به فرد در یادگیری مجدد فعالیتها کمک کند.
دیدگاه کاربران