انحراف ستون فقرات و بارداری : چه تاثیری بر یکدیگر میگذارند؟

اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات ممکن است در هر سنی ایجاد شود. اسکولیوز در کودکان کمتر از ۳ سال ایجاد می شود. این بیماری در بین سنین ۳ تا ۱۰ سال به ندرت دیده خواهد شد. البته رخداد آن در سنین ۱۰ سال به بالا شایع است. انحراف ستون فقرات و بارداری برای جنین و مادر نگران کننده است. البته به علت انحراف ستون فقرات نوزاد در معرض خطر نیست. در این شرایط باید مادر تحت مراقبت های خاصی قرار بگیرد. البته سلامت و رشد نوزاد به علت ابتلای مادر به انحراف ستون فقرات در معرض خطر نمی باشد. در ادامه درباره انحراف ستون فقرات و بارداری بیشتر توضیح خواهیم داد.

انحراف ستون فقرات و بارداری

انحراف ستون فقرات و بارداری

زنان مبتلا به انحراف ستون فقرات میتوانند به راحتی بچه دار شوند و مشکلی برای فرزند آوری ندارند. بارداری برای هیچ مادری بدون درد نیست اما اگر به انحراف ستون فقرات مبتلا شدید باید مراقبت های خاصی صورت بگیرد و اطمینان حاصل شود که بارداری و زایمان شما تا حد امکان در راحتی انجام می گیرد.
زنانی که انحنای شدیدی در ستون فقرات خود دارند یا افرادی که انحراف ستون فقرات آنها در ناحیه باسن، لگن یا شانه هایشان است، امکان دارد درد بیشتری را تجربه کنند. همچنین علائمی مانند مشکلات تنفسی یا تحمل وزن مخصوصا در اواخر بارداری و تغییر در مرکز ثقل که به طور طبیعی منجر به خم شدن پشت در فرد میشود تا وزن اضافی شکم در حال رشد را تحمل کند.
در صورتی که کمردرد در دوران بارداری افزایش یابد میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • استراحت کنید
  • حمام آب گرم بگیرید.
  • از همسر خود بخواهید که کمر شما را ماساژ دهد
  • از شکم بند استفاده کنید که میتواند به تسکین درد کمک کند. 
  • میتوانید از فیزیوتراپ بخواهید که تمرینات ویژه ای به شما بدهد. از پزشک بخواهید که شما را به یک فیزیوتراپیست زنان و زایمان ارجاع دهد. 

آیا بارداری منجر به بدتر شدن اسکولیوز خواهد شد؟ 

به علت تغییراتی که در بارداری ایجاد میشود. خوشبختانه داشتن یک یا چند حاملگی شرایط را در بیشتر زنان مبتلا به انحراف ستون فقرات را بدتر نخواهد کرد. 
زنان مبتلا به انحراف ستون فقرات باید در ۳ ماهه سوم از ناحیه کمر خود مراقبت کنند. به علت هورمون های ترشح شده در دوران بارداری رباط ها به طور طبیعی شل می شوند که میتواند در زنان منجر به افزایش زاویه کاب و در نتیجه درد کمر ، مفصل ران یا پا شود. افرادی که جراحی فیوژن ستون فقرات انجام میدهند درد طولانی مدت کمر را تجربه خواهند کرد. 

علائم ابتلا به انحراف ستون فقرات

  • برجستگی غیر عادی در ستون مهره ها همراه یا بدون انحناء جانبی ستون فقرات
  • درد
  • اشکال در راه رفتن
  • خستگی زودرس و در مراحل شدید بیماری
  • اختلالات تنفسی و عصبی 
اسکولیوز و بارداری

روش های تشخیص انحراف ستون فقرات

یکی از بهترین روش های تشخیصی انحراف ستون فقرات ، معاینه دقیق توسط پزشک می باشد که در آن پزشک به جای اینکه مسیری مستقیم را به سمت بالا طی کند به سمت راست یا چپ متمایل شده است. از روش های دیگر تشخیص پرتونگاری یا رادیوگرافیک می باشد. 

عوارض انحراف ستون فقرات و بارداری

  • کمردرد بیش از حد: انحراف ستون فقرات همیشه دردناک نبوده ، اما در صورتی که با بارداری همراه باشد میتواند منجر به کمردرد شود. 
  • تنگی نفس : بسیاری از خانم ها میتوانند این علائم را تجربه کنند. اگر در ۳ ماهه سوم وقتی کودک بر روی دیافراگم فشار وارد می کند ظرفیت ریه کاهش یافته و بالا رفتن از پله ها برای وی سخت خواهد شد. یک زن ۹ ماهه باردار در بالا رفتن از پله ممکن است نفس کم بیارد و دچار مشکل شود. 
  • جلوگیری از رشد کودک : انحنای نامناسب در ستون فقرات میتواند ناهنجاری های احتمالی دنده های قفسه سینه میتواند منجر به محدودیت در رحم مادر شده و از رشد طبیعی جنین خودداری می کند. 
  • مشکل در راه رفتن : قبل از بارداری ، اختلاف بین طول پاها میتواند برای فرد چالش برانگیز باشد. مشکل در راه رفتن با افزایش وزن و تغییر در مرکز ثقل که همراه بارداری است میتواند بدتر شود.

اقدامات برای انحراف ستون فقرات و بارداری

اگر از افرادی هستید که با وجود انحراف ستون فقرات باردار هستید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

بریس اسکولیوز

در این حالت از بیمار خواسته میشود که مراقبت های خاصی را انجام دهد. همانطور که اشاره کردیم سلامت و رشد نوزاد به علت ابتلای مادر به انحراف ستون فقرات در خطر نمی باشد. بعد از به دنیا آمدن کودک احتمالا انحراف ستون فقرات در صورتی که مادر از یک طرف بدن خود برای نگهداری کودک استفاده کند تشدید میشود. بهتر است از وسایل کمکی و بریس برای خانم های مبتلا به اسکولیوز بعد از زایمان استفاده شود. 
در صورتی که تمرین درمان خود را قبلا آغاز کردید میتوانید آن را در دوره بارداری نیز ادامه دهید. تنها تغییر لازم میتواند به کاهش مقدار و شدت تمرین های حرکت درمانی برای انحراف ستون فقرات در طول ۳ ماهه سوم بارداری بینجامد.
همچنین می‌توانید در دوران بارداری ، از مواردی مثل یوگا ، کشش نخاعی ، تنظیمات کایروپراکتیک و شل شدن عضلات ، اقدامات درمانی را دنبال کنید تا به بارداری شما کمک کند تا حد ممکن پیش برود.

آیا در آینده میتوانم تزریق اپیدورال داشته باشم ؟

بله- میتوانید برای بی حسی برای زایمان تزریق اپیدورال داشته باشید. انحنای شدید شاید به لحاظ تکنیکی مشکل داشته باشد اما اپیدورال باز هم امکان پذیر می باشد. در صورتی که شما فیوژن ستون فقرات داشته باشید، باید اطمینان حاصل کنید که دکتر زایمان و بیهوشی شما میدانند که محل فیوژن در کدام قسمت از ستون فقرات و در چه سطحی بوده است. 

انحراف ستون فقرات ، اثری بر روی چیز هایی که بعدها در زندگی انجام خواهم داد مانند شغلی که می توانم داشته باشم خواهد داشت؟

نه، اثری نخواهد داشت.

مسائلی که در زندگی به علت اسکولیوز ممکن است پیش بیاید؟

مسائلی که به علت اسکولیوز ممکن است رخ دهد به اندازه و محل انحنا در ستون فقرات بستگی دارد. افرادی که انحنای ستون فقرات آنها کمتر از ۳۰ درجه می باشد احتمال کمردردشان کمتر می باشد. افراد با انحنا بزرگتر وبدون درمان ( بالای ۵۰ تا ۶۰ درجه) به احتمال زیاد درد پشت را تجربه خواهند کرد مخصوصا در ناحیه پایین کمر.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button