خطرات جراحی تومور هیپوفیز شامل چه مواردی می باشد؟
غده هیپوفیز شما عضوی مهم به اندازه نخود است. اگر غده هیپوفیز به درستی کار نکند ، بر قسمت های حیاتی مانند مغز ، پوست ، انرژی ، خلق و خو ، اندام های تولید مثل ، بینایی ، رشد و موارد دیگر تأثیر می گذارد. این غده “اصلی” است زیرا به سایر غدد می گوید هورمون آزاد کنند. سایر غدد نیز هورمون هایمورد نیاز بدن را تامین می کنند. بنابراین، غده هیپوفیز نقش مهمی را در بدن ایفا می کند. که در صورت تولید بیش از حد هورمون ها (هایپوفیز یا هیپوفیز) یا کم تولید هورمون ها (کم کاری هیپوفیز) ، بسیاری از مشکلات ممکن است رخ دهد.
اختلالات هیپوفیز زمانی اتفاق می افتد که غده هیپوفیز شما نتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد ، احتمالاً به دلیل تومور که رشد غیرطبیعی سلول است. خوشبختانه تومورها معمولاً غیرسرطانی (خوش خیم) هستند. سرطان های غده هیپوفیز به ندرت اتفاق می افتد. گاهی اوقات غده هیپوفیز حتی سالها دچار تومور می شود که هم خوش خیم است و هم علائمی ندارد.
اگر تومور ایجاد شده در غده هیپوفیز بدخیم باشد، باید هر چه زودتر تشخیص داده شود. از جماه روش های درمانی برای از بین بردن تومور بدخیم، انجام جراحی می باشد. در این مقاله خطرات جراحی تومور هیپوفیز را به طور کامل تضیح داده ایم. اگر فواید این جراحی از خطرات آن بیشتر بود؛ تصمیم به انجام آن بگیرید. با ما همراه باشید.

عوارض جانبی احتمالی جراحی
یکی از عمل های مهم و جدی ، جراحی غده هیپوفیز می باشد. از همین جهت، جراحان کاملاً مراقب هستند که هم مشکلاتی که وجود دارد را، حل کنند ؛و هم مشکلاتی که احتمال به وجود آمدن آنها است را پیشگیری یا محدود کنند. عوارض حین یا بعد از جراحی مانند خونریزی ، عفونت یا واکنش به بیهوشی (داروهایی که برای خواباندن شما در حین جراحی استفاده می شود) نادر است ، اما ممکن است اتفاق بیفتد. بیشتر افرادی که تحت عمل جراحی ترانسفنوئید قرار می گیرند ، تا یک یا ۲ هفته پس از جراحی دچار سردرد و گرفتگی سینوسی می شوند.
اما اگر جراحی به عروق بزرگ ، به بافت مغز مجاور یا اعصاب نزدیک به هیپوفیز آسیب برساند ، می تواند منجر به آسیب مغزی ، سکته مغزی یا کوری شود ،خوشبختانه بروز این اتفاقات بسیار نادر می باشد. وقتی پزشکان از روش ترانسفنوئیدال برای عمل غده هیپوفیز استفاده می کنند ، یک مسیر موقت بین سینوس های بینی و مجاری هوایی و مغز برای خارج کردن تومور ایجاد می کنند. اما این فرایند می تواند بیمار را در زمان بهبودی، به مننژیت ، عفونت و التهاب مننژ (لایه های نازک محافظ مغز) مبتلا کند. آسیب به مننژ همچنین می تواند منجر به نشت مایع مغزی نخاعی (CSF ، مایعی که مغز را استحمام و بالشتک می کند) از بینی بشود. اینکه چه میزان احتمال وقوع این خطر وجود دارد، بستگی به اندازه و محلی که تومور قرارگرفته است، دارد.
دیابت بی مزه یکی دیگر از خطرات بعد از جراحی می باشد که بلافاصله پس از جراحی رخ دهد ، اما معمولاً طی چند هفته پس از جراحی به خودی خود بهبود می یابد. گاهی آسیب به سایر هیپوفیز باقی مانده از جراحی، می تواند منجر به علائم دیگری از کمبود هورمون های هیپوفیز شود. این بعد از جراحی برای تومورهای کوچک نادر است ، اما ممکن است هنگام درمان برخی از ماکروآدنوم های بزرگتر اجتناب ناپذیر باشد. اگر بعد از جراحی، سطح هورمون هیپوفیز پایین باشد ، می توان با دارو درمان کرد تا برخی از هورمون های ساخته شده از غده هیپوفیز و سایر غده ها را جایگزین کند.
برای تنظیم بدن به سطح نرمال هورمون ، باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید. اگر دیابت بی مزه بهتر نشود ، نیاز می باشد بیمار با اسپری بینی دسموپرسین درمان شود. اگر سطح ویتامین یا مواد معدنی تغییر کند ، برای مدتی باید مکمل ها مصرف بشوند تا به حالت طبیعی برگردند. به عنوان مثال ، سطح پتاسیم اغلب کاهش می یابد ، بنابراین لازم باشد آن را از طریق وریدی (IV یا داخل ورید) بعد از جراحی دریافت کنید.
با دکتر خود صحبت کنید!
خطرات بعد از جراحی تومور هیپوفیز نادر است ، اما در برخی اوقات نیز، جدی می باشند. با پزشک خود درمورد اینکه چه چیزی باید مراقب باشید و در صورت بروز هر مشکلی چه کاری باید انجام دهید ، صحبت کنید. داشتن شناختی از مزایا و خطرات جراحی هیپوفیز یک روش عالی برای کاهش استرس در فرایند جراحی است. اطلاعات این مقاله یک سری نکات عالی برای بحث در مورد مزایا و خطرات فردی شما با پزشک شخصی است. وی می تواند دلیل توصیه به جراحی و همچنین انتظارات در طول بهبودی را بررسی کند. یادگیری هرچه بیشتر در مورد آنچه انتظار می رود به شما کمک می کند تا در طول فرآیند آرامش خاطر داشته باشید و بر سلامتی خود تمرکز کنید.
دیدگاه کاربران