آیا تومور مغزی کشنده است؟

آیا تومور مغزی کشنده است؟ آیا در صورت ابتلا به تومور مغزی حتما بایستی منتظر مرگ زودهنگام باشیم؟ این ها و سوالات این چنینی همواره از متداول ترین و پرتکرارترین ابهامات بیماران است. ابتدا بیایید با تومور مغزی و مسائل مربوط به آن بیشتر آشنا شویم. طبیعتا هرگاه از ماهیت و چگونگی تومور مغزی و علل به وجود آمدن آن آگاهی پیدا کنیم خواهیم توانست به سوالات مربوط به آن نیز به درستی پاسخ دهیم.
قبل از هر چیزی بهتر است به شما بگوییم که اصلا نگران نباشید، تومور مغزی به معنای آخر زندگی و آخر دنیا و مرگ حتمی نیست چرا که امروزه با توجه به پیشرفت های پزشکی، چندین راه سریع جهت مداوای این بیماری تعیین شده است.

آیا تومور مغزی کشنده است

تومور مغزی چیست؟

اولین چیزی که بهتر است بدانید این است که اصلا تومور مغزی چیست؟ گاه پیش می آید که به علل مختلفی، یک توده ی سلولی در مغز به وجود می آید که ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشد. علل ایجاد تومور مغزی را در بند بعدی به طور کامل بیان می کنیم. برخی تومورهای مغزی به حدی کوچک و بی خطر هستند که حتی در برخی معاینات و آزمایشات هم به راحتی قابل تشخیص نیستند و برخی دیگر به حدی بزرگ می شوند و رشد می کنند که پزشکان متخصص به آسانی آن را تشخیص می دهند.
نقطه ی آغاز شکل گیری و ایجاد تومور مغزی می تواند هر جایی باشد و لزوما از مغز شروع به رشد نمی کند. ولی یکی از نقاطی که درگیر این توده ی سلولی می شود نهایتا مغز است و مغز بیمار را به شدت درگیر می کند.

تومور مغزی چگونه به وجود می آید؟

به راستی که چه عواملی منجر به ایجاد تومور مغزی در افراد می شود؟ در این بخش می خواهیم به طور کامل تر به این پرسش پاسخ دهیم.

۱. عوامل ژنتیکی یا موروثی یا خانوادگی
بر اساس تحقیقات کارشناسان و محققان پزشکی، برخی از تومورهای مغزی در افرادی ایجاد می شود که از قبل در خانواده شان سابقه ابتلا به این بیماری را دارند. برخی دیگر از پزشکان معتقدند که این بیماری ممکن است به دلایل جهش ژنتیکی در افراد به وجود بیاید. همچنین علم پزشکی به این نتیجه رسیده است که احتمال ابتلا به تومور مغزی، در خانواده هایی که به دفعات دچار سندروم های گوناگون شده اند بیشتر از سایر افراد است.

۲. قرارگیری در مقابل تابش اشعه های خطرناک
برخی از افراد جهت درمان بعضی بیماری ها اقدام به مراجعه به درمانگاه های پرتودرمانی می کنند و به دفعات تحت معاینات پرتودرمانی قرار می گیرند. احتمال ابتلای این گروه از افراد به تومور مغزی بیشتر از سایر گروه هاست.
در این بخش به ۲ دلیل عمده ابتلا به تومور مغزی اشاره کردیم اما در حال حاضر نمی توان دلایل قطعی ابتلا را تشخیص داد.

درمان تومور مغزی

درمان تومور مغزی

امروزه به لطف پیشرفت های پزشکی و فناوری های پزشکی مدرن، چند راه درمانی جهت مداوای بیماران تومور مغزی پیش روی آنهاست. در این بخش می خواهیم به انواع درمان تومور مغزی بیشتر آشنا شویم.

درمان با مصرف دارو

اولین نوع درمان تومور مغزی با تجویز داروهای خاص به دستور پزشک متخصص انجام می شود. مصرف خودسرانه داروها بدون اجازه و تشخیص پزشک ممکن است تاثیر معکوس بر روند درمان داشته باشد. در برخی موارد که شخص مبتلا به بیماری تومور مغزی هنوز در مراحل اولیه بیماری به سر می برد، درمان توسط دارو ممکن است به خوبی پیش برود و نهایتا سبب درمان کلی بیماری شود.
ضمنا توجه داشته باشید که نوع دارویی که به بیمار تجویز می شود باید متناسب با نوع سرطان یا نوع توموری باشد که فرد به آن مبتلاست.

درمان با انجام پرتودرمانی

یکی دیگر از راه های درمان تومور مغزی، انجام مراحل پرتودرمانی است. در این روش تومور مغزی مورد حمله و تابش اشعه ایکس حاوی ذرات پروتون قرار می گیرد چرا که پروتون ها دارای قدرت از بین بردن سلول های سرطانی مغز هستند.
در روش پرتودرمانی، بیمار را با یک صفحه ریلی به درون یک محفظه ی تونل مانند قرار می دهند و دستگاه روی قسمت مغز بیمار متمرکز می شود و اقدام به تابش اشعه های پروتونی روی نقطه ای از مغز که حاوی تومور یا سلول های سرطانی است می کند. توجه داشته باشید که در برخی موارد که تومور سرطانی یا بدخیم به مناطق حساس مغزی بسیار نزدیک باشد، این نوع درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که ممکن است به سایر بافت های سالم مغز نیز آسیب های جدی وارد کند.

درمان با شیمی درمانی

درمان تومورهای مغزی با روش شیمی درمانی نیز سال های زیادی است که انجام می شود و در بسیاری مواقع هم موفقیت آمیز بوده است. بسیاری از آدم ها اینگونه تصور می کنند که احتمال طاسی یا کچلی کامل و ریزش کامل موها پس از شیمی درمانی صددرصد و حتمی است در صورتی که همیشه اینگونه نیست و این اتفاق تنها در صورتی رخ می دهد که شدت بیماری بسیار زیاد باشد و ضمنا نوع تومور مغزی نیز نقش مهمی در رخ دادن این اتفاق دارد.
تشخیص این موضوع که آیا شخص بایستی شیمی درمانی انجام دهد یا خیر نیز تنها بنا به تشخیص پزشک متخصص بایستی صورت گیرد. شیمی درمانی نیز به نوعی دارودرمانی محسوب می شود چرا که توسط تجویز چندین داروی ویژه انجام می شود.

درمان با عمل جراحی

متاسفانه گاهی راه های قبلی درمانی تاثیری در کاهش یا از بین بردن تومور مغزی بیمار ندارند و یا اینکه گاه ممکن است محل قرار گرفتن یا ایجاد تومور به گونه ای باشد که بتوان به راحتی توسط پزشک متخصص و جراح با یک عمل جراحی از بین برود. در صورتی که تومور مغزی در کنار یک عضو بسیار حساس مغز واقع شده باشد انجام عمل جراحی می تواند بسیار ریسک پذیر تلقی شود.
ضمنا برخی تومورها ساده و کوچک اند و به راحتی قابل جدا شدن می باشند ولی گاه رشد تومور به صورت سرطانی و شاخه ای است که کار عمل جراحی را برای جراحان بسیار دشوار می کند.

سخن نهایی

خوشبختانه امروزه اغلب بیماران مبتلا به تومور مغزی در صورت تشخیص سریع و انجام معاینات منظم، از راه های درمانی مذکور طی یک یا چند دوره درمانی کاملا مداوا می شوند. توصیه پزشکان متخصص مغز و اعصاب این است که در صورت ابتلا به سردردهای پی در پی یا سرگیجه های طولانی و همچنین حالت تهوع و استفراغ های ناگهانی و بیش از حد حتما به پزشکان متخصص مراجعه نموده تا هرچه سریعتر از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری به عمل آورید.
امیدواریم نکات مفید و ارزنده ای را در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده باشیم. لطفا نظرات، پیشنهادات و انتقادات و یا تجربیات خودتون رو در بخش دیدگاه ها با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

دیدگاه کاربران

  • www.esikhatar65@gmail.com
    ۵ مهر ۱۴۰۱

    آیا امکانش هست تو سر تومور مغزی بدخیم باشد اما هیچکدوم از نشانه ها نباشد حتی سر درد هم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button