نحوه خوابیدن تنگی کانال نخاعی باید به چه صورت باشد؟

تنگی کانال نخاعی باریک شدن کانال نخاعی است که می‌تواند با فشرده کردن ریشه‌های عصبی نخاعی باعث ایجاد درد شدید شود. داشتن کمردرد مزمن ناشی از این وضعیت می‌تواند خواب را دشوار کند، اما خوب خوابیدن در شب یکی از کلیدهای ارتقاء سلامت کلی کمر است. در این مقاله می‌خواهیم به چند روش کلی برای خوابیدن افرادی که از تنگی کانال نخاعی رنج می‌برند بپردازیم.

تنگی کانال نخاعی چیست؟

تنگی کانال نخاعی ستون فقرات کمری یکی از علل شایع مشکلات راه رفتن در افراد مسن است و به راحتی توسط پزشکان نادیده گرفته می‌شود. باریک شدن کانال نخاعی منجر به انقباض اعصابی می‌شود که در آنجا جریان دارند. علائم معمولی درد، ضعف یا اختلالات حسی در یک یا هر دو پا است که پس از چند دقیقه راه رفتن رخ می‌دهد و می‌تواند منجر به ناتوانی‌های شدید در افراد مبتلا شود. مطالعات نشان می‌دهد که جراحی بهتر از درمان محافظه کارانه کمک می‌کند. عمل انتخابی برداشتن بافت اضافی و آزادسازی اعصاب منقبض شده با میکروجراحی است. این روش اثر فوری دارد، میزان عوارض پایینی دارد و در ۸ بیمار از ۱۰ بیمار منجر به بهبود طولانی مدت می‌شود.

باریک شدن کانال نخاعی چگونه اتفاق می‌افتد؟

با ساییدگی و پیری ستون فقرات، تغییرات دژنراتیو رخ می‌دهد که بیشتر در ناحیه پایین کمر مشخص می‌شود. کم آبی دیسک بین مهره‌ای با کاهش قد و شل شدن بخش حرکتی نقش کلیدی دارد. بدن با تلاش برای تثبیت خود با ضخیم شدن رباط فلاووم و ایجاد استخوان یا هیپرتروفی، به ویژه در مفصل فاست، واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه، باریک شدن مرکزی و جانبی کانال نخاعی و سوراخ بین مهره‌ای همراه با فشرده سازی اعصاب در مرکز جود دارد. این تنگی کانال نخاعی می‌تواند با برآمدگی دیسک بین مهره‌ای یا در موارد نادر با لغزش مهره‌ها تشدید شود.

روش‌های خوابیدن با تنگی کانال نخاعی

تشک بهتری بگیرید

بسیاری از مردم تنها با تهیه تشکی که در جایی که نیاز دارند، به بهبود خواب و کاهش کمردرد دست می‌یابند. اگر هنگام دراز کشیدن درد بیشتری احساس می‌کنید، اگر احساس می‌کنید که تشک مناسبی ندارید، یا اگر بیش از ۵ سال از یک تشک استفاده می‌کنی زمان آن فرا رسیده است که یک تشک جدید تهیه کنید. بهترین تشک برای شما لزوماً گرانترین تشک نیست، بلکه تشکی است که از انحنای طبیعی ستون فقرات پشتیبانی می‌کند. برای اکثر مردم، تشک متوسط ​​سفت این کار را انجام می‌دهد، اما بهترین راه برای اینکه بدانید تشک برای شما مفید است یا خیر، آزمایش آن است. وقت خود را در فروشگاه تشک بگذارید و چند مورد را امتحان کنید. اگر بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه دراز کشیدن روی تشک همچنان احساس راحتی می‌کنید، این نشانه خوبی است.

وضعیت بدن خود را با بالش تنظیم کنید

گاهی اوقات تنها چیزی که برای ایجاد آرامش لازم است، تغییر اندک وضعیت بدن است. به عنوان مثال، اگر به پشت می‌خوابید، سعی کنید بالشی را زیر زانوهای خود قرار دهید تا مقداری از فشار ناخواسته را از ستون فقرات خود خارج کنید. اگر ترجیح می‌دهید به پهلو بخوابید، سعی کنید یک بالش بین پاهای خود در قسمت زانو قرار دهید.

نکات خواب برای شرایط خاص

وقتی صحبت از خواب بهتر با کمردرد مزمن به میان می‌آید، پزشک ستون فقرات، توصیه‌های خاصی برای شما خواهد داشت. اما در اینجا چند نکته کلی برای بیمارانی که از شرایط خاصی که باعث کمردرد می‌شوند رنج می‌برند، آورده شده است.

تنگی کانال نخاعی

بسیاری از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی وقتی به پهلو می‌خوابند بهترین حالت را دارند. یعنی با زانوهای خمیده به سمت شکم. جایگزین دیگر این است که در یک تخت یا صندلی قابل تنظیم بخوابید که به سر و زانوها اجازه می‌دهد بالا بمانند. هر دوی این راه حل‌ها فشار را از ستون فقرات در هنگام خواب کاهش می‌دهند.

آرتروز

بیمارانی که کمردردشان ناشی از آرتروز کمر است نیز اغلب به راحتی به پهلو می‌خوابند زیرا این حالت فشار را از روی مفاصل فاست کم می‌کند.

بیماری دژنراتیو دیسک

در حالی که معمولاً خوابیدن روی شکم برای ستون فقرات توصیه نمی‌شود، بیماران مبتلا به بیماری دژنراتیو دیسک معتقدند که این وضعیت به کاهش فشار وارده از دیسک (دیسک‌های آسیب‌دیده) کمک می‌کند، به خصوص اگر بالشی در زیر شکم برای تنظیم وضعیت قرار داده شود.

فتق دیسک (ناحیه کمر)

اگر کمردرد ناشی از فتق دیسک باشد، اکثر افراد با خوابیدن روی شکم خود تا حدودی تسکین می‌یابند، در حالی که برخی دیگر بسته به محل قرارگیری دیسک آسیب دیده، در وضعیت پهلو بهتر عمل می‌کنند.

کلام آخر

هنگام خوابیدن به پهلو، یک بالش بین زانوهای خود قرار دهید. بالش کمک می‌کند تا ستون فقرات و لگن در یک راستا بهتر قرار گیرند. اگر به پشت می‌خوابید، سعی کنید یک بالش زیر زانوهای خود قرار دهید. اگر تصمیم دارید روی شکم بخوابید، سعی کنید یک بالشت زیر شکم خود قرار دهید. این قرار دادن بالشت می‌تواند با تسکین استرس ناشی از بیماری کمک کند. توجه داشته باشید که در چه موقعیتی به خواب می‌روید و در آن بیدار می‌شوید. اگر متوجه شدید که در یک وضعیت خوابیدن درد بیشتری احساس می‌کنید، سعی کنید آن را به یکی از موقعیت‌های خواب توصیه شده در بالا تغییر دهید.

دیدگاه کاربران

  • مرتضی
    ۱۵ مهر ۱۴۰۱

    واقعا عالی من سیاتیک دارم پاه راستم بشدد درد میکنه استرس نحوه خواب داشتم دقیقا به پهلو زانو هارو هم جمع میکنم راحت میشم از دردش موضوعاتی که بابت سیاتیک بود همش عالی بود بابت اونای دیگش نمیدونم

  • نوشین
    ۱۵ آبان ۱۴۰۱

    سلام.
    خانمی ۴۵ ساله هستم.
    به دیسک مهره ۴ و ۵، سیاتیک مبتلا شدم.

    واقعا نمیدانم چه کنم؟

    هر پزشکی نظر متفاوت دارد.
    سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button