جراحی آندوسکوپی دیسک کمر چیست و چگونه انجام میشود؟
شما با جراحی آندوسکوپی دیسک کمر آشنایی دارید؟ آیا می دانید که این جراحی چه مزیت هایی دارد؟ نمی دانید جراحی باز بهتر است یا جراحی با آندوسکوپی؟
دیسک کمر یک مشکل طبیعی است که هر شخصی ممکن است به آن دچار شود. بیشتر افراد ممکن است در روزهای سخت کاری و با فشارهایی که بر مهره های آن ها وارد می شود دچار دیسک کمر شوند. حالا روش های درمانی که برای این عارضه وجود دارد چیست؟ آیا در صورت نیاز تنها باید جراحی باز انجام داد؟ برای رسیدن به جواب سوالات خود پیشنهاد می کنم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر چیست؟
وقتی حرف از جراحی به میان می آید عده ای زیادی به دلیل ترس از تیغ جراحی ترجیح می دهند تا دردهای بسیار شدید کمر را تحمل کرده ولی جراحی نکنند. امروز در این مقاله برای این افراد یک روش جدید را معرفی خواهیم نمود. جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یک روش بدون جراحی و تیغ جراحی است. این جراحی با کمترین میزان تهاجم برای رفع فتق دیسک به صورت سرپایی انجام می شود. روش های جراحی آندوسکوپی ستون فقرات با کمترین میزان تهاجم اجرا خواهند شد.
روش های کم تهاجمی جراحی میزان خطرات و عوارض تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین دوره نقاهت و مدت زمان استراحت بعد از عمل را کاهش و باعث خواهد شد که بیشتر بیماران بعد از ۲ تا ۳ هفته می توانند روال زندگی خود را پیش بگیرند.
همان گونه که پیشرفت علم باعث شده است تا روش های درمانی برای انواع بیماری ظهور کند. آندوسکوپ نیز برای انجام جراحی های بدون تیغ ایجاد شده است.
لازم است بدانید که جراحی که با آندوسکوپی انجام می شود به اصطلاح لاکاروسکوپی نامیده می شود. در این نوع جراحی به جای شکافتن بدن با ایجاد کردن شکاف لاکاروسکوپ وارد بدن شده و جراحی را انجام می دهد.
در بیشتر بیماری های دیسکی نیز می توان از این جراحی استفاده نمود. تشخیص استفاده از این روش به عهده پزشک معالج است.
در این روش جراحی هیچ ماهیچه ای بریده نخواهد شد و هیج استخوانی برداشته نمی شود و هیچ شکاف بزرگی روی پوستتان ایجاد نمی شود. همین امر سبب میشود که میزان خطر ایجاد زخم، ابتلا به عفونت، خونریزی یا مشکلات حاصل از بیهوشی کاهش یابد.
جراح توسط یک برش نیم سانتی متری که بر روی پوست بیمار ایجاد می کند. ماهیچه های میان کمر در امان بوده و مدت زمان ریکاوری و میزان خطرات ناشی از عمل جراحی کاهش پیدا خواهد کرد.
انواع روش انجام آندوسکوپی دیسک کمر
جراحی آندوسکوپی دیسک کمر با توجه به نوع قرار گیری مهره ها به دو روش انجام می شود. شما نیاز نیست نگران باشید که میزان موفقیت کدام کمتر یا بیشتر است. چرا که هر دوی آن ها به یک میزان موفقیت داشته ولی تنها با توجه به نوع مهره ها نوع جراحی متفاوت است.
اگر مشکل دیسک موجود در مهره های یک تا ۵ وجود داشته باشد از روش اینتر لامینار استفاده می شود.
ولی در مهره های بالاتر نوع جراحی متفاوت است و از نوع ترانس فورامینال استفاده می شود.
لازم است بدانید که عمل های انجام شده بر روی کمر به صورت بی حسی موضعی و یا بیهوشی انجام می شود. همچنین شما نگران بهبودی نباشید. چرا که جراحی هایی که به صورت آندوسکوپی انجام می شود بالای ۹۰ ذدرصد احتمال درمان در آن ها وجود دارد.

مزیتی های انجام جراحی به صورت آندوسکوپی
وقتی جراحی آندوسکوپی دیسک کمر را انتخاب می کنید باید با مزیت های آن نیز آشنا شوید. این مزیت ها باعث می شود تا شما یک انتخاب درستی را تجربه نمایید.
از جمله این مزیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نیاز به بستری شدن ندارید.
- هیچ گونه شکافی بر روی کمر شما ایجاد نمی شود.
- درد و خونریزی کاهش پیدا می کند.
- عفونت های بعد از جراحی کمی خواهید داشت.
- توانایی انجام فعالیت بعد از عمل
- قابلیت ترخیص از بیمارستان بعد از یک روز
- توانایی برگشت به کار بعد از یک تا دو هفته از جراحی
ولی با توجه به مزیت هایی که این نوع جراحی دارد ممکن است به دلیل شدید بودن دیسک کمر نتوان با این روش آن را درمان نمود و تنها با جراحی باز امکان پذیر باشد.
چگونگی انجام جراحی با استفاده از آندوسکوپی
خیلی از افراد که قصد دارند جراحی دیسک خود را به صورت آندوسکوپی انجام دهند قصد دارند در مورد فرایند جراحی و چگونگی انجام آن اطلاعات به دست بیاورند. در این بحث و در ادامه به چگونگی جراحی می پردازیم:
- قبل از هر اقدامی با کمک ام آر آی محل ورود آندوسکوپ مشخص می شود.
- در محل تعیین شده برشی حدود نیم سانتی متری زده می شود.
- در محل برش از مواد بی حسی موضعی استفاده می کنند.
- از داخل برش نیم سانتی لوله هایی را به سمت دیسک هدایت می کنند تا آن ها به محل دیسک هدایت شوند.
- وقتی که لوله ها به دیسک می رسند با کمک دوربین که به داخل هدایت شده است محل دقیق را نشان می دهد.
- بعد از نمایش دقیق با کمک چنگک ها دیسک های بیرون زده برش داده شده و بیرون آورده می شود.
- بعد از ترمیم بدنه دیسک و خارج شدن آندوسکوپ، محل برش داده شده بخیه خورده می شود.
عوارض انجام آندوسکوپی دیسک کمر
ممکن است جراحی آندوسکوپی دیسک کمر عوارضی را داشته باشد. شما باید قبل از هر چیز از این عوارض آگاهی داشته باشید. هر چند عوارض ناشی از جراحی با این روش نسبت به عوارض جراحی به صورت باز کمتر است. از جمله عوارضی که می توان برای این نوع جراحی ذکر کرد عبارت اند از:
- اصابت اندوسکوپ به ریشه های عصبی در هنگام ورود به دیسک ؛ که در این صورت می تواند باعث از فلج شدن و ضعف عضلانی در بیمار می شود.
- با توجه به شستشو با مقدار آب زیاد احتمال عفونت در محل جراحی وجود دارد.
- ممکن است در حین جراحی و یا بعد از ورود به اتاق عمل پزشک تشخیص دهد که دیسک را نمی توان با این روش خارج نمود و بیمار را از اتاق عمل خارج کند.
دیسک های قابل درمان و جراحی با آندوسکوپ
برخی از دیسک ها قابلیت جراحی با آندوسکوپ را دارند. این نوع بیماری های دیسکی توسط پزشکان تعیین شده است. از جمله موارد و دیسک های قابل جراحی می توان به چند مورد اشاره نمود.
- داشتن درد های یه طرفه: مثل درد در یک طرف پا، درد های سیاتیکی و …
- استخوانی نبودن دیسک
- جراحی افرادی که دارای درد سیاتیکی هستند نه درد کمر
- داشتن کانال تنگی نخاع مانع از جراحی آندوسکوپی می شود.
برگشت به کار و فعالیت های روزانه
طبق مزیت هایی که برای جراحی آندوسکوپی دیسک کمر ذکر شد شخص می تواند مدت زمان ۴ تا ۶ هفته بعد از جراحی به فعالیت های کاری خود باز گردد. ولی باید بداند که این تصمیم گیری تنها باید توسط پزشک معالج گرفته شود.
اگر بیمار می خواهد سریعتر به فعالیت های روزانه خود باز گردد بهتر است دوره نقاهت خود را به درستی استراحت کند. در این صورت زودتر به سلامتی خود دست پیدا می کند.
روش جراحی آندوسکوپی دیسک کمر بسیار موفق است. در یک بررسی بیش از ۸۰ درصد بیماران از نتایج عمل جراحی راضی بودند و هیچ کدام از آنها از نتیجه عمل جراحی انجامشده ناراضی نبودند.
مدت زمان انجام جراحی اندوسکوپی دیسک کمر حدود ۱ ساعت به طول خواهد انجامید. پس از اتمام این نوع جراحی درد زیادی احساس نمی کنید، تنها درد کمی را تجربه خواهید کرد. جراحی سرپایی ما مدت زمان ریکاوری حدودا ۱ ساعت زمان خواهد برد که بعد از آن میتوانید مرخص و به خانه برگردید.
در ابتدا این مورد اهمیت دارد که بدن فرد چگونه به عمل جراحی واکنش نشان دهد. بیشتر بیماران بلافاصله بعد از برگشت به خانه بهتر هستند و پس از گذشت چند روز میتوانند کارهای روزمره خود را از سر بگیرند.
توجه به علائم و نشانههای بعد از عمل و مطرح کردن آنها با پزشک اهمیت دارد چون با مطرح کردن این موارد، میتوان تعیین کرد که بعد از چند روز بیمار میتواند به زندگی عادی خود برگردد. حتی اگر حس می کنید، حالتان خوب است تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده است، از بلند کردن چیزهای سنگین جدا خودداری کنید.
دیدگاه کاربران