تغذیه بعد از عمل جراحی تومور مغزی

هر جراحی یک رویداد استرس‌زا برای بدن است. بنابراین نیاز به یک دوره استراحت قبل از بازگشت به فعالیت‌های عادی روزانه وجود دارد. همچنین مراقبت از تغذیه بعد از عمل خوب است و حتماً غذا‌هایی را انتخاب کنید که با خواص خود بتوانند در این بهبودی نقش داشته باشند. تعمیم یک نوع رژیم غذایی برای انواع مختلف جراحی ممکن نیست، اما برای بهبود سریع و خوب باید به چند نکته ساده توجه کرد. این مقاله به طور تخصصی به  تغذیه بعد از عمل جراحی تومور مغزی می‌پردازد.

تغذیه بعد از عمل جراحی تومور مغزی

تغذیه بعد از عمل جراحی تومور مغزی

برای اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای بهبودی، مهم است که از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات، غذا‌های لبنی و منابع سالم پروتئین مانند لوبیا، مرغ و ماهی پس از جراحی است. همچنین باید مطمئن شوید که کالری، پروتئین و کلسیم کافی دریافت می‌کنید، که پس از جراحی مغز به آن‌ها نیاز دارید.

کلسیم مصرف کنید اما به اندازه

شیر و ماست کم چرب یا بدون چربی می‌تواند به شما کمک کند هم نیاز‌های پروتئین و هم کلسیم خود را تأمین کنید. سایر منابع خوب کلسیم عبارتند از آب پرتقال غنی شده یا شیر سویا، سبزیجات برگ دار، بروکلی و بادام. پزشک یا متخصص تغذیه می‌تواند به شما در تعیین نیاز‌های غذایی اضافی خود کمک کند.

امگا ۳  دریافت کنید

غذا‌های غنی از امگا ۳ به ویژه پس از جراحی مغز اهمیت دارند. اسید‌های چرب امگا ۳ باعث بهبود شناخت، انعطاف‌پذیری و بازیابی نورون‌های شما پس از یک آسیب مغزی تروماتیک می‌شود که ممکن است شامل جراحی مغز نیز باشد. به عنوان یک چربی ضروری، بدن شما نمی‌تواند امگا ۳ تولید کند و باید آن‌ها را از غذا دریافت کنید. منابع خوب شامل ماهی‌های چرب مانند سالمون و هالیبوت، دانه کتان، روغن سویا و گردو است.

ویتأمین E برای سلامت مغز

اطمینان از دریافت منابع غذایی مناسب از ویتأمین E در رژیم غذایی خود پس از جراحی مغز نیز مهم است. ویتأمین E به عنوان یک آنتی اکسیدان، از سلول‌های مغز شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، که ممکن است روند ترمیم را مختل کند. ویتأمین E همچنین ممکن است در عملکرد و عملکرد عصبی نقش داشته باشد. جوانه گندم، بادام، تخمه آفتابگردان، اسفناج، کلم بروکلی و کیوی غذا‌های خوبی هستند که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید تا به شما در تأمین نیاز‌های ویتأمین E برای بهبود مغز کمک کنید.

زردچوبه مصرف کنید

کورکومین ماده فعال زردچوبه است. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، این ماده یک آنتی اکسیدان قوی است و همچنین ممکن است به بدن در مبارزه با التهاب کمک کند. کورکومین همچنین ممکن است به بهبود بهبودی پس از ضربه مغزی کمک کند و ممکن است به ویژه در بازیابی شناختی پس از جراحی شما مفید باشد. شما می‌توانید زردچوبه را نه تنها به کاری، بلکه به هر غذای خوش طعمی مانند تخم مرغ، عدس یا برنج اضافه کنید.

بعد از جراحی تومور مغزی چه بخوریم؟

غذا‌هایی که در طول بهبودی آسیب مغزی باید از آن‌ها اجتناب کرد

اکنون که به برخی از بهترین غذا‌ها برای آسیب مغزی اشاره کرده‌ایم، زمان آن رسیده است که به برخی از غذا‌هایی که در دوران نقاهت باید از آن‌ها اجتناب کنید، نگاهی بیاندازیم.

به طور کلی، شما باید از غذا‌های حاوی چربی اشباع شده و قند فرآوری شده خودداری کنید. این غذا‌ها می‌توانند BDNF و نوروپلاستیسیته را مختل کنند، همان چیز‌هایی که می‌خواهید در یک رژیم غذایی خوب برای آسیب سر ترویج کنید.

برخی از غذا‌های حاوی چربی اشباع شده و قند عبارتند از:

  • محصولات لبنی (کره، خامه، شیر، پنیر و …)
  • برش‌های گوشت چرب مانند استیک ریبی یا بره
  • گوشت فرآوری شده (سالامی یا سوسیس)
  • نوشیدنی‌های شیرین

مهم است که توجه داشته باشید که این یک ممنوعیت مطلق نیست زیرا برخی از این غذا‌ها (مانند محصولات لبنی) دارای مزایای سلامتی مهمی هستند. اگر می‌خواهید عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید، نکته کلیدی این است که این غذا‌ها را کم مصرف کنید.

نکاتی که باید در تغذیه بعد از عمل جراحی تومور مغزی به آن توجه کنید

مقدار زیادی آب بنوشید برای بازیابی مایعات از دست رفته و هیدراته نگه داشتن بدن.

طعم و تنوع در غذا‌ها

غذا‌های خود را با رنگ و طعم غنی کنید. اغلب پس از جراحی، اشتها کاهش می‌یابد. پختن غذا‌های وسوسه‌انگیز به بازگشت گرسنگی و عدم احساس بیماری و همچنین تغذیه بدن کمک می‌کند که اکنون بیش از هر زمان دیگری برای بهبودی به انرژی نیاز دارد.

غذا‌های آسان هضم را انتخاب کنید

از غذا‌هایی که بیش از حد کالری، چربی، شکر و نمک دارند اجتناب کنید و ویتأمین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر را ترجیح دهید. از مصرف الکل، نوشابه‌های گازدار و غذا‌های سرخ شده خودداری کنید.

آنتی اکسیدان‌ها

بسیاری از غذا‌ها به طور طبیعی دارای مواد آنتی اکسیدانی هستند که قادر به مقابله با استرس اکسیداتیو و التهاب هستند که اغلب پس از جراحی افزایش می‌یابد. یک راه خوب برای تشخیص آن‌ها، طبقه‌بندی میوه‌ها و سبزیجات بر اساس رنگ است: در واقع، آنتی‌اکسیدان‌ها اغلب مسئول رنگ‌آمیزی سبزیجات هستند:

  • غذا‌های قرمز-نارنجی که آنتی اکسیدان‌های آن‌ها برای بینایی و پوست مهم هستند: کدو تنبل، هویج، گوجه فرنگی، فلفل، مرکبات، انار، هلو، خربزه، زردآلو…
  • غذا‌های آبی-بنفش، برای ادرار مهم است. دستگاه، بینایی و گردش خون خوب. انگور قرمز، زغال اخته و توت، تربچه، رادیکیو، آلو وحشی، بادمجان…
  • غذا‌های سبز، منبع منیزیم و اسید فولیک، با تأثیر مثبت بر استخوان‌ها و دندان‌ها. مارچوبه، کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج، کیوی…

روش پخت

برای دست نخورده نگه داشتن مواد آنتی اکسیدانی، بهتر است روش‌های پخت کم تهاجمی مانند پخت با بخار آب را ترجیح دهید. از قرار گرفتن بیش از حد مواد غذایی در معرض هوا و نور خودداری کنید، به عنوان مثال ویتأمین C به سرعت با قرار گرفتن در معرض آفتاب یا پخت و پز از بین می‌رود. از سوزاندن غذا خودداری کنید.

غلات کامل و حبوبات

اگر با هم خورده شوند یک غذای کامل عالی هستند. غلات کامل سرشار از فیبر هستند که برای تنظیم هضم غذا ضروری است. سبوس و جوانه در واقع حاوی مواد مغذی مهمی هستند که با تصفیه از بین ‌می‌روند. پوست حبوبات سرشار از پلی فنول‌ها و ساپونین‌ها است که متحدان ارزشمندی در برابر رادیکال‌های آزاد هستند.

ماهی بهتر از گوشت است

به خصوص ماهی آبی، غنی از دو اسید چرب ضروری امگا ۳: EPA و DHA. از مصرف گوشت قرمز بخصوص اگر فرآوری شده یا مملو از هورمون‌ها و مواد نگهدارنده باشد، خودداری کنید.

روغن‌های گیاهی خام

روغن زیتون فرابکر به چربی‌های حیوانی ارجحیت دارد.

اگر به این ترفند‌های کوچک توجه کنید و برای دوران نقاهت مراقب خود باشید، شاهد بهبودی تدریجی خواهید بود و در مدت کوتاهی احساس بهتری نسبت به قبل خواهید داشت.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button