طرز صحیح نشستن افرادی که دیسک کمر دارند باید چگونه باشد؟
افراد زیادی روزانه با درد در ناحیه دیسک به زندگی ادامه میدهند. در برخی موارد این درد به قدری تشدید میشود که بهترین راه حل آن درمان تهاجمی یا همان جراحی دیسک کمر میباشد. در برخی موارد پزشک مربوطه به شما عنوان میکند که میتوانید بدون انجام جراحی نیز به زنگی خود ادامه دهید، اما رعایت برخی نکات کلیدی میتواند به شما در انجام فعالیتهای روزانه کمک کند تا دچار مشکل کمتری شوید و راحتتر بتوانید فعالیتهای روازنه خود را به ثمر برسانید.
نشستن ممکن است فتق دیسک را بدتر کند. شاید تعجب کنید نشستن بیشتر از ایستادن روی دیسکهای ستون فقرات فرد فشار میآورد. نشستن طولانی مدت برای فرد مضر است.
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که فعالیت های روزانه شما شامل ساعت ها پش میز نشستن میشود این مقاله میتواند کمک شایانی برای داشتن وضعیت جسمانی بهتر باشد تا در طول روز دچار درد فتق دیسک که به خاطر نشستن طولانی مدت تشدید شده نباشید.
بهترین روش نشستن برای کسانی که مبتلا به دیسک کمر هستند!

بهترین حالت نشسته برای فتق دیسک این است که قسمت پشت خود را روی صندلی خود کاملا صاف قراردهید و سعی کنید این وضعیت را حفظ کنید.
گردن و شانههای خود را صاف نگه دارید ، چشم ها به جلو نگاه کنند. به خاطر داشته باشید که حالت نشسته خنثی را حفظ کنید. یعنی گوش ها ، شانه ها ، آرنج ها و باسن شما در یک خط مستقیم قرار گرفته باشند.
چرا درحالت خنثی بنشینیم ؟
بدن شما دارای ۳۳ مهره است که نقش کمک فنر شما را ایفا میکنند. زمانی که دچار فتق میشوید یک یا تعدادی از این دیسکها دچار بیرونزدگی میشوند که در نتیجه رگ اعصاب کمری که در بین دیسکها قرار دارند تحت فشار قرار میگیرند. این فشار باعث فعال شدن گیرندههای درد میشوند که هشدار میدهد بدن شما دچار اختلال شده است.
در مواردی که میتوان به مرور فتق دیسک را بدون انجام جراحی درمان کرد و یا در برخی موارد خاص که نمیتوان دیسک را جراحی کرد نیازمند آن هستیم که فشار وارده را کمتر کنیم. زمانی که درحالت خنثی مینشیند ستون فقرات کاملا در یک راستا قرار میگیرند که باعث میشود استخوان جاجی و دنبالچه در حالت استراحت باشند.
اهمیت زاویه شانه وگردن در دیسک کمر
وضعیت گردن و شانهها در حالت نشستن خنثی صاف میشوند که باعث کاهش درد در ناحیه گردن میشود. شاید باور آن سخت باشد اما زمانی که گردن شما خم باشد مانند زمانی که سرتان را به پایین میاورید تا با گوشی کار کنید، مهرههای گردن شما فشاری در حدود ۲۵ کیلو را تحمل میکنند در حالی که با همین یک حرکت کوچک یعنی صاف کردن گردن، این فشار به پنج کیلو گرم میرسد.
وضعیت پاها را فراموش نکنید
بهتر است زاویه زانو با باسن در یک راستا باشد. به شدت توصیه میکنیم از آویزان کردن پاها خودداری کنید. زمانی که پاهای شما آویزان باشند، فشار بسیار زیادی به باسن و کمرتان وارد میکنید مخصوصا اگر طولانی مدت نشسته باشید.
تنظیم ارتفاع پا نقش زیادی در دیسک کمر دارد
آخرین نکته که اغلب نادیده گرفته میشود، این است که بسیاری از افراد هنگام نشستن طولانی مدت روی میز، نمیتوانند ارتفاع مناسب پای خود را تنظیم کنند.
بدن هر انسان متفاوت است ، ممکن است هنگامی که پاهای فرد کمی بالاتر از باسن فرد قرار گرفته اند ، احساس راحتی کنید. برای انجام این کار ، میتوانید از یک دسته کتاب استفاده کنید یا یک زیرپایی ارزان قیمت بخرید. این روش میتواند راهی عالی برای تغییر وضعیت هر چند وقت یکبار باشد.
وضعیت آرنج ها نیز در دیسک کمر مهم هستند
آرنج خود را در کنار میز نگه دارید ، انجام این کار را هنگام کار پشت کامپیوتر کمک بسیار زیادی به شما میکند. قرار دادن آرنجها در کنار میز باعث هم ترازی شانهها ، دستها و مچهای فرد میشود.
به یاد داشته باشید صندلی نقش بسیار مهمی را برای دیسک کمر بازی میکند
برای کمک به حفظ وضعیت سالم ، بهتراست صندلی ارگونومیک اداری را انتخاب کنید که به طور خاص برای حمایت از ستون فقرات طراحی شده است. صندلی مناسب به شما کمک میکند صاف و قائم بمانید ، همچنین به دیسک کمر کمک میکند تا در جای خود بماند و از “لغزش” بیشتر جلوگیری میکند.
اگر احساس میکنید دچار درد در ناحیه دیسک کمر شدهاید
وقتی در کمر احساس درد میکنید ، میتوانید از یخ برای کاهش تورم استفاده کنید. یخ به عنوان یک ضد التهاب عمل میکند و سیگنالهای درد را که به مغز میرسد کند میکند. با پایین آوردن تورم ، ممکن است از کمردرد رهایی یابید. هر ساعت یکبار ، به مدت ۱۵ دقیقه ، از یخ پیچیده در حوله استفاده کنید.

ورزشهای کوچک با صندلی را یاد بگیرید
برخی ورزشهای کوچک که با میز و صندلی قابل انجام است میتواند کمک زیادی به شما کند تا بدن خودرا سرحال نگه دارید و از گرفتگی عضلات که باعث افزایش درد فتق دیسک میشود جلوگیری کنید.
اما به یاد داشته باشید از آنجایی که بیشتر این ورزش ها کششی است، بهتر است از انجام خودسرانه آن پرهیز کنید و حتما هرکدام ازین حرکتها را با پزشک مربوطه و یا فیزیوتراپیست خود چک کنید.
هنگام نشستن طولانی مدت به این موارد توجه کنید!
- انجام هرگونه حرکت ناگهانی بعد از بلند شدن میتواند آسیب جدی به دیسک کمر شما وارد کند. زمانی که بیشتر از نیم ساعت نشستهاید ومیخواهید بلند شوید بدن شما هنوز در وضعیت تثبیت نشستن واقع شده یا به اصطلاح خشک شده است.
- بهتر است بلافاصله به جلو خم نشوید. بهتر است بعد از بلند شدن اجازه دهید بدن شما نیم ساعت درحالت ایستادن واقع شود و سپس حرکتهای پرتنش مثل خم شدن را انجام دهید.
- درحالت نشسته نیز همواره ثابت و بی تحرک نباشید، بلکه هرازچندگاهی بدن خود را تکان دهید و کمی روی صندلی جا به جا شوید. همین کار کوچک فشار وارد به کمر را کاهش میدهد و در کنار آن از خشک شدن و گرفتگی عضلات نیز جلوگیری میکند.
- اگر فرد قصد دارد محکم کاری کند پیشنهاد ما استفاده از یک حوله رول شده نرم ویا یک بالشتک است که بین کمر وصندلی قرار میگیرد. استفاده از کوسنهای کمری طبی بهترین انتخابی است که میتوانید داشته باشید.
دیدگاه کاربران